– 400 g antrykotu wołowego
– 1 łyżka Przyprawy do mięs Kucharek
– 1 łyżka Musztardy bardzo ostrej Prymat
– 2 łyżki mąki do oprószenia mięsa
– masło klarowane do smażenia
– 2 pokrojone w kostkę cebule
– 2 roztarte ząbki czosnku
– 1 łyżka przecieru pomidorowego
– 2 litry Rosołu wołowego Kucharek
– 2 pokrojone w kostkę ziemniaki
– po ½ czerwonej, zielonej i żółtej papryki
– 200 g pomidorów pelati
Do smaku:
– przyprawa do zup i sosów Kucharek
– 1 posiekany pęczek szczypioru
– 100 g kwaśnej śmietany
Porcja dla 4 osób.
1. Mięso kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Dodajemy musztardę, Przyprawę do mięs Kucharek i dokładnie mieszamy. Następnie oprószamy mąką i smażymy na maśle.
2. Usmażone mięso przekładamy do garnka, dodajemy poszatkowaną cebulę, roztarty czosnek, przecier pomidorowy. Po chwili wlewamy rosół i gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i papryki.
3. Gdy warzywa zmiękną wlewamy pomidory, gotujemy i doprawiamy do smaku Przyprawą do zup i sosów Kucharek.
4. Gotową zupę gulaszową przekładamy do misek, dodajemy łyżkę śmietany i posypujemy szczypiorkiem.