– 2 oczyszczone polędwiczki wieprzowe
Marynata:
– 3 łyżki oleju rzepakowego
– 1 łyżka Musztardy miodowej Prymat
– 2 łyżki sosu sojowego
– 1 łyżeczka Przyprawy do mięs Kucharek
Sos:
– 1 łyżka masła klarowanego
– 2 cebule
– 2 ząbki czosnku
– 1 opakowanie Sosu pieczeniowego ciemnego Kucharek
– Przyprawa do zup i sosów Kucharek
1. Wszystkie składniki marynaty łączymy i nacieramy mięso.
2. Przygotowane polędwiczki obsmażamy z każdej strony na złoty kolor, a następnie układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy w piekarniku w 180°C przez 25 minut.
3. W rondelku na maśle smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, roztarty czosnek, wlewamy sos ciemny przygotowany zgodnie z radą na opakowaniu. Gotujemy 3 minuty i doprawiamy Przyprawą do zup i sosów Kucharek.
4. Mięso wyjmujemy z piekarnika odstawiamy na 3 minuty i kroimy w plastry.
5. Tak przygotowane polędwiczki układamy na puree ziemniaczanym i polewamy aromatycznym sosem.