Jak u mamy, czyli… ulubione dania Polaków

Jak u mamy, czyli… ulubione dania Polaków

Tradycja łączy podniebienia

Rodzinny obiad zazwyczaj zaczyna się od domowego rosołu. Gotowanie mięsa wraz z warzywami i włoszczyzną nadaje niezwykle esencjonalny aromat. Dlatego aby przygotować tradycyjną zupę, warto dodać do niej kostki rosołowe Kucharek. Dzięki nim zostanie podkreślony tradycyjny smak rosołu uzyskany z kompozycji mięsa, warzyw oraz ziół. Dla wielbicieli pikantnych dań idealnie nada się rosół wołowy Kucharek, którego dodatek sprawia, że wywar staje się ciemniejszy oraz bardziej wyrazisty w smaku. Bulion ten idealnie sprawdza się również jako dodatek do innych popularnych polskich zup, np. grochowej, kapuśniaku lub ogórkowej.

Po zupie przyszedł czas na drugie danie. Domowy obiad jak u mamy przywodzi na myśl smak kotleta schabowego z ziemniaczkami, młodą kapustą i koperkiem. Potrawa ta wzbudza w niemal każdym szczególny sentyment, bez względu na wiek. Chrupiąca panierka z bułki tartej połączona z przyprawą do potraw Kucharek dodaje kotletom niesamowitego smaku oraz złocistego koloru, natomiast młoda kapusta z koperkiem staje się idealnym dopełnieniem domowego obiadu.

Mówiąc o tradycyjnych daniach kuchni polskiej, nie można zapomnieć o aromatycznych gołąbkach. Przygotowuje się w wielu wariantach: z kaszą, ryżem, a także ziemniakami. Farsz mięsny zawinięty w liście kapusty uwielbia wielu Polaków. Dodanie do tego dania sosu pomidorowego Kucharek lub sosu grzybowego Kucharek sprawia, że staje się ono dopełnione w każdym calu. Warto zaznaczyć, że wspomniane sosy mogą stanowić również świetny dodatek do makaronów, zapiekanek lub dań jarskich. Sosy Kucharek nie zawierają w swoim składzie sztucznych barwników oraz tłuszczów utwardzonych.

Na zakąskę…

Domowy obiad oprócz tradycyjnych potraw musi składać się z typowych, polskich zakąsek. Marchewka z groszkiem jest jednym z najchętniej podawanych dodatków do dania głównego. Jej przygotowanie wymaga użycia tylko kilku składników i jest niezwykle proste. Ugotowaną marchew z groszkiem, która kiedyś była zmorą dzieciństwa, wystarczy połączyć z zasmażką z mąki, masła oraz przyprawy do potraw Kucharek, a każdy doceni jej niepowtarzalny smak.

Smak jak u mamy z przyprawą Kucharek

Kucharek istnieje na rynku już 25 lat i to właśnie jego dodatek w przyrządzanych przez mamy daniach, nadawał (i ciągle nadaje) im wspaniały smak, który pamiętamy do dziś. Mięso, ziemniaki i młoda kapusta – jeśli chcesz dodać coś od siebie, przygotuj do nich sos pieczeniowy jasny. By tradycyjny rosół, krupnik czy ogórkowa smakowały jak obiad u mamy – koniecznie dopraw je odrobiną przyprawy do potraw Kucharek, która idealnie podkreśli ich niepowtarzalny charakter oraz aromat.