Zupa rybna z kawałkami pstrąga

Zupa rybna z kawałkami pstrąga
Składniki:

Składniki:

  • Bulion ziołowy Kucharek – 1,5 litra
  • masło klarowane – 1 łyżka
  • cebula pokrojona w kostkę – 1 sztuka
  • por (pokrojona biała część) – 1 sztuka
  • czosnek (pokrojony w plastry) – 2 ząbki
  • korzeń selera – 1 sztuka
  • żółta papryka – 0,5 sztuki
  • zielona papryka – 0,5 sztuki
  • papryka czerwona – 0,5 sztuki
  • pietruszka – 0,5 sztuki
  • marchew – 0,5 sztuki
  • pstrąg – 400 g
  • koperek – 1 łyżka
Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania: 

  1. W garnku na maśle smażymy cebulę, pora, czosnek, po chwili dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, a pietruszkę i marchew w plasterki. Całość zalewamy przygotowanym wywarem na bazie kostki ziołowej, gotujemy do miękkości doprawiając do smakuprzyprawą w płynie bez glutaminianu sodu Kucharek.
  2. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę kawałki pstrąga i po kilku minutach koperek. Całość mieszamy delikatnie doprawiając do smaku.

Smacznego!