Składniki:
- Bulion ziołowy Kucharek – 1,5 litra
- masło klarowane – 1 łyżka
- cebula pokrojona w kostkę – 1 sztuka
- por (pokrojona biała część) – 1 sztuka
- czosnek (pokrojony w plastry) – 2 ząbki
- korzeń selera – 1 sztuka
- żółta papryka – 0,5 sztuki
- zielona papryka – 0,5 sztuki
- papryka czerwona – 0,5 sztuki
- pietruszka – 0,5 sztuki
- marchew – 0,5 sztuki
- pstrąg – 400 g
- koperek – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
- W garnku na maśle smażymy cebulę, pora, czosnek, po chwili dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, a pietruszkę i marchew w plasterki. Całość zalewamy przygotowanym wywarem na bazie kostki ziołowej, gotujemy do miękkości doprawiając do smakuprzyprawą w płynie bez glutaminianu sodu Kucharek.
- Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę kawałki pstrąga i po kilku minutach koperek. Całość mieszamy delikatnie doprawiając do smaku.
Smacznego!