- rosół z kury Kucharek 2 sztuki
- woda 1 litr
- mleczko kokosowe 400 mililitrów
- oliwa 5 łyżek
- cebula 1 sztuka
- czosnek 2 ząbki
- pieczarki 400 gramów
- marchewka 2 sztuki
- sos sojowy 4 łyżki
- Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
- Przyprawa harissa 1 łyżeczka
- Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
1. W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Myjemy pieczarki i marchewkę. Obieramy cebulę. Kroimy w kostkę. Przekładamy do rozgrzanego garnka. Smażymy mieszając.
2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do smażącej się cebuli.
3. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Przekładamy do garnka. Smażymy 10 minut często mieszając.
4. Obieramy marchewkę i trzemy na tarce na grubych oczkach. Przekładamy do garnka.
5. Dodajemy sos sojowy i przyprawy. Mieszamy.
6. Wlewamy wodę i dodajemy kostki rosołowe Kucharek oraz mleczko kokosowe. Mieszamy.
7. Gotujemy 20 minut. Po tym czasie zupa jest gotowa.