– 300 g poszarpanej wołowiny z rosołu
– 1 cebula
– 1 biała część pora
– 6 pieczarek
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżka masła klarowanego
– 2 łyżeczki Przyprawy do ziemniaków i frytek Kucharek
– ½ kg puree ziemniaczanego
– 100 g startego żółtego sera
– 1 posiekany pęczek szczypiorku
1. Na dużej patelni na maśle smażymy pokrojoną cebulę, pora, czosnek, pieczarki pod koniec dodajemy mięso.
2. Puree ziemniaczane podczas ubijania doprawiamy Przyprawą do ziemniaków i frytek Kucharek.
3. Mięso z warzywami przekładamy do pojemnika żaroodpornego, nakładamy puree ziemniaczane, posypujemy żółtym serem i wkładamy na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
PORADA: Do tego dania możesz wykorzystać także warzywa z rosołu.