Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego
Składniki:

– ½ kg mielonego udźca z indyka
– 1 łyżka Przyprawy do mięs Kucharek
– 1 szklanka Rosołu z kury Kucharek
– 2 łyżki klarowanego masła
– 1 pokrojona w piórka cebula
– 2 roztarte ząbki czosnku
– 1 łyżka musztardy
– 400 g pomidorów pelati pokrojonych w kostkę
– 400 g ugotowanego makaronu (np. świderki)
– 2 łyżki Przyprawy ziołowej do makaronów i zapiekanek Kucharek
– 200 g tartego żółtego sera

Sposób przygotowania:

1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

2. W garnku na maśle klarowanym smażymy pokrojoną w piórka cebulę, roztarty czosnek, dodajemy mięso, musztardę, smażymy kilka minut, mieszając. Wlewamy rosół, dodajemy Przyprawę do mięs Kucharek i mieszamy.

3. Następnie dodajemy pomidory i całość dusimy do miękkości mięsa.

4. Tak przygotowane mięso z pomidorami przekładamy do formy. Mieszamy z makaronem i doprawiamy Przyprawą ziołową do makaronów i zapiekanek Kucharek.

5. Całość posypujemy tartym serem i zapiekamy 20 minut w nagrzanym piekarniku.