Sałatka z makaronem, serem feta i czerwoną papryką

Sałatka z makaronem, serem feta i czerwoną papryką
Składniki:

– 400 g ugotowanego makaronu
– 100 g ugotowanej ciecierzycy (można wykorzystać ciecierzycę z puszki)
– 2 czerwone papryki
– 1 czerwona cebula
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżka klarowanego masła
– 4 łyżki Przyprawy ziołowej do makaronów i zapiekanek Kucharek
– 100 g sera feta
– 200 mieszanki sałat
– 8 pomidorków koktajlowych
– 1 pęczek szczypioru dymki
– 2 łyżki prażonych pestek słonecznika
– 50 ml oliwy

Sposób przygotowania:

1. Do miski przekładamy sałatę, pokrojone w ćwiartki pomidory, pokruszony ser feta, prażone pestki słonecznika, zalewamy oliwą i delikatnie mieszamy.

2. W rondlu na maśle smażymy pokrojoną w piórka cebulę, plasterki czosnku, kawałki papryki. Następnie dodajemy ciecierzycę, makaron i Przyprawę ziołową do makaronów i zapiekanek Kucharek.

3. Tak przygotowany makaron układamy na półmisku, dodajemy sałatkę i posypujemy obficie pokrojonym szczypiorkiem.