Nadziewane muszle w sosie pomidorowym

Nadziewane muszle w sosie pomidorowym
Składniki:

– 16 dużych muszli makaronowych

Farsz:
– 1 pokrojona w kostkę cebula
– 2 roztarte ząbki czosnku
– 1 pokrojona papryczka chili
– 1 posiekany pęczek szczypiorku
– 8 pokrojonych Suszonych pomidorów w oleju z ziołami Smak
– 20 posiekanych Czarnych oliwek bez pestek Smak
– 20 posiekanych Zielonych oliwek bez pestek Smak
– 2 łyżki posiekanych Kaparów Smak
– 200 g tartego sera pleśniowego
– 150 g kremowego białego serka śmietankowego
– 100 g tartego sera typu Parmezan
– masło klarowane do smażenia

Sos:
– 1 łyżka masła klarowanego
– 1 pokrojona biała część pora
– 2 roztarte ząbki czosnku
– 1 l passaty pomidorowej
– 1 posiekany pęczek bazylii
– 1 łyżka Przyprawy do zup i sosów Kucharek

Sposób przygotowania:

1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.

2. Na patelni na maśle smażymy cebulę, czosnek, papryczkę, następnie dodajemy oliwki, kapary, suszone pomidory i mieszamy.

3. Do ostudzonego nadzienia dodajemy ser pleśniowy i serek biały. Dokładnie mieszamy.

4. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle.

5. W garnku na maśle smażymy pora, czosnek, a po chwili wlewamy passatę pomidorową.

6. Całość gotujemy i doprawiamy Przyprawą do zup i sosów Kucharek. Pod koniec dodajemy świeżą bazylię.

7. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego, układamy muszle i posypujemy serem typu Parmezan.

8. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C i zapiekamy około 20 minut.