– 200 g świeżego łososia
– 20 krewetek Black Tiger
– 2 łyżki Przyprawy do ryb i owoców morza Kucharek
– 400 g ugotowanego makaronu spaghetti
– 1 cebula dymka ze szczypiorem
– 2 ząbki czosnku
– 1 marchew
– 200 g rozdrobnionych różyczek brokułów
– 1 mała papryczka chili
– 3 łyżki oleju rzepakowego
– 3 łyżki oleju sezamowego
– 4 łyżki sos sojowy
– 4 łyżki prażonych orzeszków ziemnych
– 1 garść kiełków fasoli Mung
– 1 pęczek kolendry
1. Do miski wkładamy oczyszczone krewetki, pokrojonego w kostkę łososia, oprószamy Przyprawą do ryb i owoców morza Kucharek i
odstawiamy.
2. Na oleju rzepakowym i sezamowym smażymy pokrojoną cebulę, czosnek, startą marchew, brokuł, pokrojoną papryczkę chili.
3. Na patelnię dodajemy makaron i mieszamy.
4. Na drugiej patelni na oleju rzepakowym z sezamowym smażmy krewetki i łososia.
5. Gotowe krewetki z łososiem dodajemy do makaronu, wrzucamy kiełki, posiekaną kolendrę, szczypior. Całość delikatnie mieszamy skrapiając sosem sojowym.
6. Gotowe danie przed podaniem posypujemy orzeszkami ziemnymi.