Makaron tagliatelle z pomidorami, krewetkami i bazylią

Makaron tagliatelle z pomidorami, krewetkami i bazylią
Składniki:

– 500 g ugotowanego makronu tagliatelle
– 20 oczyszczonych krewetek Black Tiger
– 1 pokrojona w kostkę cebula
– 1 pokrojona biała część pora
– 2 pokrojone w plastry ząbki czosnku
– 1 pokrojona mała papryczka chili
– 1 posiekany pęczek bazylii
– 1 łyżka pokrojonych kaparów
– 3 pokrojone w kostkę, obrane pomidory malinowe
– 4 łyżki oliwy
– 1 łyżka masła

Do smaku:
– 1 łyżka Przyprawy ziołowej do makaronów i zapiekanek Kucharek

Sposób przygotowania:

1. W rondlu na oliwie z masłem przez kilka minut podsmażamy krewetki.

2. Dodajemy cebulę, pora, papryczkę chili, czosnek, pomidory, kapary i mieszamy.

3. Na patelnię przekładamy ugotowany makaron, mieszamy i doprawiamy Przyprawą ziołową do makaronów i zapiekanek Kucharek.

4. Gotowe danie podajemy ze świeżą bazylią.

TIP: Jeśli chcesz, aby danie stało się bardziej eleganckie i oryginalne, użyj czarnego makaronu.