Kofty, czyli szaszłyki na raz

Kofty, czyli szaszłyki na raz
Składniki:
500 g mięsa wieprzowo-wołowego (choć najlepszy będzie dodatek baraniny)
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki Przyprawy do mięs kucharek
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
olej do smażenia + łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
1. Mięso z łopatki wieprzowej i karkówki wołowej – zmielić.
2. Cebulkę posiekać razem z czosnkiem i zeszklić na oleju z dodatkiem masła.
3. Dodać do mięsa. Następnie dodać 2 łyżeczki Przyprawy do mięs Kucharek, posiekaną natkę pietruszki i całość dobrze wymieszać (najlepiej ręką).
4. Przygotować patyki do szaszłyków.
5. Mięso podzielić na równe części, uformować kulki. Następnie lekko je rozpłaszczając, zawijać na patyczki od szaszłyków.
6. Upiec na grillu, grillu elektrycznym lub patelni grillowej, opcjonalnie w piekarniku. Podawać z sosem czosnkowym lub tzatzikami.