- groszek 400 g
- czosnek 1 ząbek
- cebula 1 sztuka
- bulion warzywny Kucharek 1 sztuka
- oliwa 100 ml
- cytryna 1/2 sztuki
- pietruszka łyżka
- kolendra 1 łyżka
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- pieczywo
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Odcedzamy groszek. Przekładamy go do dużej miski.
2. Obieramy czosnek. Siekamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski z groszkiem. Obieramy cebulę, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy kostkę rosołową Kucharek i oliwę z oliwek. Wyciskamy sok z połówki cytryny do miski. Siekamy pietruszkę i kolendrę. Przekładamy do miski.
3. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Blendujemy. Następnie pastę przekładamy do naczynia. Smarujemy nią kromki chleba.
4. Smacznego!