– 4 kawałki polędwicy z dorsza bez skóry
– 2 łyżki Przyprawy do ryb i owoców morza Kucharek
– 1 szklanka mąki pszennej
– 3 łyżki masła klarowanego
– 2 łyżki oleju z Pomidorów suszonych w oleju z ziołami Smak
– 4 sztuki Pomidorów suszonych w oleju z ziołami Smak
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 4 pieczarki
– 200 g młodych liści szpinaku
– 1 łyżka Kaparów Smak
– 2 łyżki Przyprawy ziołowej do makaronów i zapiekanek Kucharek
1. Rybę oprószamy mąką oraz Przyprawą do ryb i owoców morza Kucharek. Smażymy na maśle, a następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy w piekarniku w 180 C przez około 15 minut.
2. Na patelni, na oleju z ziołami smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i plasterki czosnku. Po chwili dodajemy szpinak, suszone pomidory pokrojone w paski, kapary i plasterki pieczarek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą ziołową do makaronów i zapiekanek Kucharek.
3. Pieczonego dorsza układamy na szpinaku z pieczarkami i posypujemy orzeszkami pinii.