- kapusta biała 1 kg
- bulion warzywny Kucharek 1 sztuka
- koperek 1/2 pęczka
- cebula 1 sztuka
- czosnek 2 ząbków
- mąka pszenna 1/2 szklanki
- Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
- Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
- olej roślinny do smażenia
- kasza manna 1 łyżka
1. Kroimy kapustę na 4 części i gotujemy w osolonej wodzie przez 8-10 minut.
2. Wrzucamy kapustę na durszlak. Mielimy w maszynce do mięsa, wyciskamy aby usunąć wodę.
3. Ścieramy cebulę na drobnej tarce, przekładamy czosnek przez prasę.
4. Drobno siekamy koperek.
5. Do kapusty dodajemy cebulę, czosnek.
6. Doprawiamy kostką do smaku.
7. Dodajemy mąkę, kaszę manną. Dokładnie mieszamy.
8. Z tej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
9. Smażymy na oleju roślinnym na chrupiący złoty kolor z obu stron.