– 600 g ryby b/s (mintaj, dorsz)
– 6 Suszonych pomidorów w oleju z ziołami Smak
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżki Przyprawy do ryb i owoców morza Kucharek
– 2 szklanki bułki tartej do oprószenia
– 4 bułki do burgerów
– 4 łyżki sosu tatarskiego
– 8 liści sałaty lodowej
– 0,5 cebuli czerwonej
– 0,5 pomidora malinowego
– 4 łyżki marynowanych papryczek jalapeño
Do smażenia:
– masło klarowane
1. Do miski wkładamy posiekane ryby dodajemy posiekane suszone pomidory, roztarty czosnek, Przyprawę do ryb i owoców morza Kucharek.
2. Całość dokładnie mieszamy i ewentualnie ponownie doprawiamy do smaku Przyprawą do ryb i owoców morza Kucharek.
3. Z tak przygotowanej masy rybnej formujemy burgery, oprószamy bułką tartą i smażymy na maśle klarowanym.
4. Przekrojone na pół bułki grillujemy na patelni. Następnie nakładamy sos tatarski, sałatę, papryczki jalapeño, burgery rybne, plaster pomidora, cebulę, łyżkę sosu tatarskiego. Przykrywamy drugą połówką bułki.