Składniki:
Sposób przygotowania:
- ryż 150 g
- mięso mielone 0,5 kg
- kapusta pekińska 0,5 sztuki
- cebula 1 sztuka
- grzyby 150 g
- Rosół drobiowy z włoszczyzną 2 kostki
- woda 1,5 litra
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- mąka
- olej
- pasta pomidorowa 2 łyżki
- Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
- Ziele angielskie całe Prymat 2-3 sztuk
1. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2. Grzyby gotujemy przez około 20 minut, następnie drobno je kroimy i dusimy wraz
z cebulką. Kapustę siekamy łączymy z mięsem, ryżem i grzybami, doprawiamy.
3. Formujemy niewielkie gołąbki obtaczamy je w mące i smażymy na oleju .
4. W półtora litra wody rozpuszczamy kostki rosołowe. Dodajemy ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Następnie przekładamy do garnka z bulionem i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec dodajemy pastę pomidorową. Podajemy na ciepło.