Zupa cebulowa

Zupa cebulowa to klasyczne francuskie danie przyrządzane z karmelizowanej cebuli i bulionu. Tradycyjnie zapieka się ją z chlebem i serem na wierzchu oraz podaje w ceramicznym garnku z uchem. Legenda mówi, że smak zupy cebulowej docenił sam król Polski Stanisław Leszczyński, który spróbował jej podczas podróży na dwór francuski.

Teraz, pyszną i aromatyczną zupę cebulową znajdziesz także w ofercie Kucharek. Nowy produkt jest rozszerzeniem aktualnego asortymentu zup w proszku. Przeznaczony jest dla osób, które szukają w kuchni szybkich w przygotowaniu i smacznych dań w dobrej cenie.

Gramatura: 30 g
  • Zastosowanie

    Zupa cebulowa idealnie komponuje się z boczkiem i ziemniakami lub suszonymi pomidorami i czarnuszką. Odrobinę chrupkości mogą jej nadać domowe grzanki maślane posypane startym żółtym serem.

  • Czy wiesz, że ...

    Jaki ser jest najlepszy do posypania francuskiej zupy cebulowej?

    Francuska zupa cebulowa jest tradycyjnie podawana z Gruyère. Jednak aby jeszcze mocniej podbić jej smak często używa się nawet trzech różnych serów Parmezanu, Provolone i szwajcarskiego Inne popularne wybory to Fontina i Mozzarella, chociaż tak naprawdę można użyć właściwie każdego rodzaju sera. Ważne by było go dużo!

Zupa cebulowa