Barszcz biały

Barszcz biały Kucharek to niezwykle popularna staropolska zupa, która w odróżnieniu od żurku śląskiego Kucharek, przygotowywana jest na zakwasie z mąki pszennej. Warto jednak zaznaczyć, że wchodzące w ich skład warzywa i zioła są takie same, jednak smak i aromat zup różni się od siebie. Bez względu na to barszcz biały Kucharek to świetna propozycja na obiad, gdy nie masz pomysłu i czasu na jego długie przyrządzanie.

Klasyczny barszcz biały Kucharek będzie gotowy w zaledwie 5 minut, a jego uniwersalność pozwoli na zestawienie go z Twoimi ulubionymi dodatkami.

Gramatura: 40 g
  • Zastosowanie

    Barszcz biały Kucharek idealnie komponuje się z dodatkiem wędliny, jajek, ziemniaków, czy pieczywa. W takiej formie podawany jest na Wielkanocnym stole, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by podać go z boczkiem i winem, kurkami i szynką parmeńską. Przepisy na te dania znajdziecie jak zawsze na odwrocie saszetki. Smacznego!

     

Barszcz biały