 
                    2 łyżki masła klarowanego 
2 pokrojone w kostkę cebule
2 pokrojone w plastry ząbki czosnku 
1kg pokrojonych w kostkę dojrzałych pomidorów bez szypułek 
2 łyżki miodu wielokwiatowego 
1/2 l Rosołu z kury Kucharek 
1 łyżka soku z cytryny 
do smaku: Przyprawa do potraw Kucharek, Chili pieprz Cayenne
opcjonalnie: 3 łyżki prażonych orzeszków pinii 
100 g makaronu
4 gałązki świeżej bazylii 
100 ml śmietany kremówki 
W dużym garnku na gorącym maśle smażymy cebulę, czosnek, po trzech minutach dodajemy pomidory, miód, sok z cytryny i dusimy około pięciu minut. Następnie wlewamy ciepły rosół gotujemy do miękkości warzyw , miksujemy doprawiając do smaku i przecedzamy przez sito.
Tak przygotowany krem pomidorowy podajemy ze śmietaną i makaronem. Opcjonalnie można podać z prażonymi orzeszkami pinii dekorując gałązkami świeżej bazylii.