Wiosenne menu z Kucharkiem
Wiosenne menu ma dodać energii i obudzić nas po zimie. Zapach wiosny to nie tylko kwiaty, ale i warzywa, które kuszą w lokalnych warzywniakach, na targowiskach i lokalnych straganach. Koniecznie już dziś wzbogaćmy naszą dietę kolorowymi warzywami.
Wiosenne menu smakuje inaczej
Wiosną wszystko smakuje inaczej – intensywniej. W sklepach pojawiają się nowalijki, których zapach przyprawia o zawrót głowy. Nic dziwnego, że aż chce się pobiec do kuchni, by wyczarować z tych świeżych, kolorowych produktów coś pysznego. Na pierwszy ogień może pójść botwinka, a potem np. pyszne, zielone szparagi lekko podsmażone na masełku i przyprawione delikatnie Przyprawą Kucharek Smak Natury. Ta przyprawa ma bardzo szerokie zastosowanie, a dodana do zup, mięs, ryb, sałatek czy dipów wzbogaca ich smak i jest niezastąpiona do marynowania i panierowania, a także do przyprawiania past i kremów kanapkowych, farszów i ciast na słono.
Więcej przepisów na pyszne dania kuchni polskiej znajdziesz pod linkiem.