Sałatki - jak szybko je przyrządzić?
Sałatki to proste dania. Łatwość przyrządzania sałatek oraz praktycznie dowolna kompozycja składników sprawiają, że są one niezastąpionym dodatkiem do obiadów, a także samodzielną przekąską. Sekretem każdej sałatki są odpowiednio dobrane, świeże składniki oraz przyprawy, które podkreślają smak i aromat dania.
Sos – podstawa sałatek
Sosy na bazie rozkruszonej Kostki rosołowej lub Przyprawy Kucharek można skomponować samodzielnie bez konieczności dokupowania dodatkowych składników. By otrzymać sos vinaigrette należy połączyć musztardę, czosnek, cytrynę, oliwę oraz Przyprawę Kucharek.
Sprawdzone przepisy na sałatki
W sezonie grillowym polecamy Wam sałatkę ziemniaczaną z cebulką i szczypiorkiem. Przygotowana z młodych ziemniaczków będzie idealnym uzupełnieniem grillowych dań mięsnych.
Sałatka z brokułów i jajek to danie, które sprawdzi się w menu całorocznym. Brokuły, jajka, suszone pomidory i sałata rzymska to główne składniki tego dania. Warzywa w tej sałatce możecie dowolnie zastępować dostępnymi, sezonowymi produktami.
Więcej przepisów na pyszne polskie dania znajdziecie pod tym linkiem.