Przyprawa do zup i sosów Kucharek
Polska kuchnia zupą stoi. Trudno o większą różnorodność smaków, aromatów, konsystencji, dodatków, przypraw i wariacji. Menu polskich zup jest przebogate, a przy tym charakterystyczne dla każdego regionu. Nie istnieje jeden właściwy przepis na zupę fasolową, rybną czy jarzynową – w każdym domu gotuje się je trochę inaczej, często w oparciu o przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury. Żadna zupa nie może jednak obyć się bez odpowiednio dobranych przypraw. Nie ma prawdziwego żuru bez majeranku, nie ma domowego rosołu bez zielonej pietruszki i lubczyku. Dziś gotujemy inaczej niż za dawnych czasów. Cenimy czas, wydajność, ważne są względy ekonomiczne, ale przede wszystkim w procesie gotowania chcemy uzyskać najlepszy, pełny, sprawdzony smak.
Przyprawa do zup i sosów Kucharek powstała z myślą o wszystkich, dla których zupa stanowi podstawę codziennego obiadu. Przyprawa została skomponowana ze starannie dobranych suszonych warzyw i ziół w taki sposób, by dopełniała smak nie jednej, a wielu rodzajów zup i sosów. Nasza unikalna mieszanka złożona jest wyłącznie z naturalnych, harmonijnie dobranych składników. Słodycz suszonych warzyw korzeniowych – marchewki, selera i pasternaku – połączyliśmy z ostrymi nutami pora, cebuli i czarnego pieprzu oraz wonnymi ziołami, obecnymi od wieków w polskich kulinariach. Subtelny smak trybuli, w którym doszukać można się nut anyżku, przeplata się z delikatną goryczą zielonej pietruszki i suszonych liści selera, idealnie dopełnianych przez orzeźwiającą woń tymianku, majeranku, słodkie warstwy lubczyku oraz ciepłą, korzenną naturę ziela angielskiego i liścia laurowego. Dla uzyskania najlepszych rezultatów sugerujemy 2 łyżki przyprawy (około 20 gramów) na każdy litr zupy.
Uniwersalność i wszechstronność zastosowania sprawiają, że przyprawa do zup, sosów i dań jednogarnkowych świetnie sprawdza się w przygotowaniu wielu popularnych zup kuchni polskiej. Warto dodać jej do zupy: pomidorowej, ogórkowej, jarzynowej, rosołu, czerwonego barszczu, tradycyjnego żurku, pachnącej lasem grzybowej, kapuśniaku, gęstego krupniku, gulaszowej na wołowinie z kwaśną śmietaną, sezonowej wiosennej zupy szczawiowej, kalafiorowej czy dyniowej, a nawet egzotycznej, ostrej zupy meksykańskiej. Mieszanka doskonale komponuje się także z bardziej zawiesistą, gęstą konsystencją modnych od jakiegoś czasu zup kremów, a także wszelkich sosów mącznych, śmietanowych, pieczeniowych, grzybowych, mięsnych i warzywnych. Wyśmienicie podkreśla smak pomidorów, stąd warto doprawiać nią pomidorowe sosy do makaronów. Również mniej oczywiste, sycące dania jednogarnkowe, jak na przykład duszona karkówka z porem i żurawiną, zyskują wyrazisty smak i zupełnie nowy charakter dzięki naszej mieszance przyprawowej.
Lubisz eksperymentować? Z Przyprawą do zup i sosów Kucharek Twoja kulinarna wyobraźnia ma bardzo szerokie pole do popisu. A jeśli szukasz pomysłu na oryginalne, pyszne danie obiadowe, wypróbuj nasz sprawdzony przepis na polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym, gdzie niezwykłe bogactwo smaków i aromatów zapewni wspaniałe doznania smakowe Tobie i Twoim gościom.
Przyprawa do zup i sosów Kucharek gwarantuje niezawodne i wyśmienite efekty smakowe za każdym razem, kiedy mieszasz w garnkach. Dostępna w torebce o pojemności 70 gramów z praktycznym, funkcjonalnym zamknięciem, pozwala dłużej cieszyć się świeżością, intensywnym smakiem i naturalnym aromatem. Nie zawiera glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów. Gorąco polecamy ją wszystkim początkującym i zaawansowanym w sztuce kulinarnej, lubiącym minimalizm, porządek i dobrą organizację w kuchni oraz wygodne i proste rozwiązania.
Przyprawę do zup i sosów Kucharek kupisz wygodnie w naszym sklepie internetowym z przyprawami >>