Sandacz pieczony z warzywami i soczewicą

Sandacz pieczony z warzywami i soczewicą
Składniki:

– 4 kawałki sandacza ze skórą
– 2 łyżki Przyprawy do ryb i owoców morza Kucharek
– olej do smażenia
– 1 łyżka klarowanego masła
– 1 biała część pora
– 2 ząbki czosnku
– 1 marchewka
– 1 seler naciowy
– 200g ugotowanej lub z puszki soczewicy
– 1 szczypiorek

Do smaku:
– Przyprawa do makaronów i zapiekanek Kucharek

Sposób przygotowania:

1. Rybę oprószamy Przyprawą do ryb i owoców morza Kucharek. Smażymy na oleju, skórą do patelni. Następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 15 minut.

2. Na patelni na maśle klarowanym smażymy pokrojonego pora, marchew, seler i czosnek.

3. Do warzyw dodajemy soczewicę, mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do makaronu i zapiekanek Kucharek.

4. Upieczonego sandacza układamy na warzywach z soczewicą i posypujemy szczypiorkiem.