- bulion warzywny Kucharek 1 kostka
- woda 1 litr
- seler 1 sztuka
- marchewka 1 sztuka
- ziemniaki 4 sztuki
- gruszka 1 sztuka
- ser gorgonzola 30-40 g
- cukier brązowy 1/2 łyżeczki
- śmietana 30% 150 ml
- kurki 30 dag
- pieprz do smaku
- natka pietruszki szczypta
- pieczywo
1. Do garnka wrzucamy kostkę Bulionu Warzywnego Kucharek, seler, marchewkę, ziemniaki i dolewamy wodę. Wszystko gotujemy do miękkości.
2. Po przestygnięciu ugotowanych warzyw miksujemy bulion z warzywami. Kurki smażymy na maśle z cebulką i dodajemy do zupy, wszystko chwilę gotujemy.
Do zupy dodajemy słodką śmietankę 30%.
3. Obieramy jedną gruszkę posypujemy ją cukrem brązowym i karmelizujemy. Gruszkę dodajemy do zupy z pokruszonym serem pleśniowym. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.
4. Podajemy z kawałkiem ulubionego pieczywa.