Ekspresowa i smaczna pasta z groszku

Ekspresowa i smaczna pasta z groszku
Składniki:
  • groszek 400 g
  • czosnek 1 ząbek
  • cebula 1 sztuka
  • bulion warzywny Kucharek 1 sztuka
  • oliwa 100 ml
  • cytryna 1/2 sztuki
  • pietruszka łyżka
  • kolendra 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • pieczywo
Sposób przygotowania:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Odcedzamy groszek. Przekładamy go do dużej miski.

2. Obieramy czosnek. Siekamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski z groszkiem. Obieramy cebulę, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy kostkę rosołową Kucharek i oliwę z oliwek. Wyciskamy sok z połówki cytryny do miski. Siekamy pietruszkę i kolendrę. Przekładamy do miski.

3. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Blendujemy. Następnie pastę przekładamy do naczynia. Smarujemy nią kromki chleba.

4. Smacznego!