Żurek śląski

Żurek na stałe zakorzenił się w polskiej tradycji kulinarnej i od pokoleń króluje na polskich stołach. Przygotowywany od święta, jak i na co dzień, wyróżnia się kwaskowatym i niepowtarzalnym smakiem, a roznoszący się po domu zapach czosnku i majeranku zwabia wszystkich domowników do kuchni. Jego gotowanie bywa czasochłonne, dlatego sięgnijcie po Żurek śląski Kucharek, który przyrządzicie zaledwie w 5 minut. Z dodatkiem kawałków białej kiełbasy, jajka czy nawet ziemniaków, przywoła wspomnienia obiadów w domu rodzinnym.

Gramatura: 46 g
  • Zastosowanie

    Żurek śląski Kucharek można wzbogać w ulubione dodatki, np. wędzoną kiełbasę, jajko czy ziemniaki. Wielbiciele żurku zajadają go również z pieczywem lub podają w wydrążonym, okrągłym bochenku chleba. Wypróbuj również przepis na Żurek śląski Kucharek z borowikami i parmezanem, którego przepis znajdziesz na odwrocie saszetki.

Żurek śląski