Aktualności

2017-12-01

Zupy – smak tradycji

Kochamy zupy i nie wyobrażamy sobie bez nich zimowych obiadów. Gdy za oknem śnieg,  zupy pojawiają się coraz częściej na naszych stołach. Doskonale rozgrzewają i sycą w mroźne dni.

 

Rozgrzewające posiłki to podstawa zimowego menu. Funkcję tę idealnie spełniają zupy, które w tradycyjnym polskim domu pojawiają się niemal zawsze przed drugim daniem. Uwielbiamy gęste zupy – krem, ale smakują nam też barszcze czerwone z krokietami, gęste i treściwe grzybowe, czy kaloryczne, a więc idealne na zimową porę grochowe. Polskie receptury kochamy najbardziej i takich właśnie szukamy, gdy myślimy o przygotowaniu obiadu dla najbliższych. Sięgamy po to, co pyszne i sprawdzone, jak zupy marki Kucharek. To pięć znakomitych receptur, pięć najbardziej popularnych polskich zup, które przygotowujemy na co dzień we własnym domu. Cenimy łatwość przygotowania i dostępność, która sprawia, ze przygotowanie ulubionego barszczu czerwonego, czy aromatycznej grzybowej to kwestia kilku chwil. Podarujmy naszym najbliższym zupy pełne smaku – sycącą grochową, treściwy żurek śląski, czy wyrazisty w smaku barszcz biały. Smacznego!

 

                              

 

Więcej o zupach przeczytacie >>TUTAJ<<

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link