Roladki ze śledzia z musem z łososia

2013-07-09

Roladki ze śledzia z musem z łososia

Składniki dla 4 osób:

  • 12 filetów ze śledzia norweskiego

Dekoracja:

  • Gałazki koperku
  • cząstki cytryny i limonki
  • Plastry wędzonego łososia norweskiego 
  • 12 kaparów
  • 4 łyzki kwaśnej smietany lub gęstego jogurtu

Mus z łososia:

  • 400 g wędzonego na gorąco łososia norweskiego bez skóry i ości
  • 3 łyżki gęstej śmietany 
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej 
  • 1 posiekana w kostkę szalotka
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki 
  • Przyprawa do potraw Kucharek
  • Pieprz, tabasco do smaku

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki musu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Filety ze śledzia pokroić w plastry jednakowej grubości, na każdym filecie ułożyć mus z łososia i zwinąć w roladki. 
Na każdej roladce ułożyć rulonik z wędzonego łososia norweskiego i udekorować kaparami. Danie podawać z kwaśną śmietaną i cząstkami cytryny.

 

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link