Plastry grillowanej karkówki

2014-07-16

Plastry grillowanej karkówki

Składniki dla 4 osób:

4 x 160 g steków z karkówki

 

Marynata:

½ szklanki oliwy z oliwek

Smak Natury Kucharek

 

Sałatka:

Kilka liści pokrojonej w paski sałaty lodowej

8 pokrojonych w plastry małych ogórków małosolnych

1 pokrojona w piórka mała czerwona cebula

1 pokrojony w cząstki pomidor bez skóry

2 cebule dymki posiekane wraz ze szczypiorem

Łyżka Cebulek perłowych Smak

100 g startego sera oscypek

 

Sos francuski:

100 ml jogurtu naturalnego

1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Prymat

 

4 kromki chleba wiejskiego

1 łyżka Pieprzu czarnego grubo mielonego Prymat

 

Sposób przygotowania:

Umyte i osuszone steki z karkówki skropić oliwą z oliwek, obficie oprószyć Przyprawą Smak Natury Kucharek i grillować. Wszystkie składniki sałatki połączyć z sosem i doprawić do smaku.

Kromki wiejskiego chleba zgrillować, ułożyć na nim pokrojoną w plastry soczystą karkówkę. Podawać z sałatką i grubo mielonym czarnym pieprzem.

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link