Omlet nadziewany

2014-07-04

Omlet nadziewany

Składniki dla 4 osób:

  • 20 dag jarzyn (np. marchewka, brokuł, kalafior, kalarepka) gotowanych i startych na tarce o grubych oczkach 
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 4 jajka
  • po 1 łyżeczce posiekanej zieleniny: natka pietruszki, koperek i szczypiorek
  • 3 łyżki śmietany 18-procentowej
  • Przyprawa uniwersalna do potraw Smak Wiosny Kucharek
  • 1 łyżka masła 

 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć warzywa. Jajka rozmieszać ze śmietaną, natką, koperkiem i szczypiorkiem, a następnie doprawić Przyprawą Kucharek. Zalać warzywa, wymieszać i usmażyć z obu stron. Podawać z ciemnym pieczywem.

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link