Aktualności

2017-09-12
Tak jak powiedział Michel Moran, zupy to polska specjalność. Wielu z nas nie wyobraża sobie obiadu bez pierwszego dania, czyli właśnie zupy. Późną wiosną i latem jemy ją w postaci chłodnika, a jesienią i zimą w formie gęstych kremów czy treściwych i rozgrzewających posiłków.
2017-09-04
To już siódmy sezon programu, w którym dynamicznie i smacznie zarazem pokazujemy, jak przygotować wyjątkowe dania na jesień.
2017-09-04
Wraz z końcem wakacji warto wprowadzić małe zmiany w dotychczasowym menu. Zamiast chłodników można przygotowywać rozgrzewające zupy i dania jednogarnkowe, a sezonowe warzywa zastąpić grzybami. Będzie zdrowo, pożywnie i smacznie!
2017-07-14
Grill to nie tylko kiełbaski i karkówka. Znakomitym pomysłem na danie z rusztu są także ryby. Pstrąg, dorsz czy halibut z grilla to prawdziwe rarytasy! To również znakomita alternatywa dla pieczenia ryb w piekarniku czy smażenia na patelni. Grillowane ryby trzeba jednak koniecznie odpowiednio przyprawić.
2017-06-21
Robi się coraz cieplej, a wraz z ładniejszą pogodą rozpoczyna się długo wyczekiwany sezon na grillowanie! Polacy uwielbiają spędzać czas z rodziną i znajomymi przy ruszcie. Impreza grillowa to nie tylko okazja do zjedzenia różnych przysmaków: kiełbasek, karkówki, boczku, ale także do spędzenia czasu z bliskimi. Pamiętajmy też, że samo rozpalanie i podtrzymywanie ognia jest już atrakcją samą w sobie.
2017-04-28
Pogoda za oknami zaczyna sprzyjać spotkaniom przy grillu. Dlatego warto już teraz poznać kilka inspiracji na przysmaki z rusztu! Obok kiełbasek, karczku czy żeberek nie może też zabraknąć kolorowych dodatków. Zwłaszcza sałatek, ziemniaczków i sosów.
2017-04-18
Zapach wiosny to nie tylko kwiaty, ale i warzywa, które kuszą w lokalnych warzywniakach, na targowiskach i lokalnych straganach. Koniecznie już dziś wzbogaćmy naszą dietę kolorowymi warzywami.
2017-04-18
Łatwość przyrządzania sałatek oraz praktycznie dowolna kompozycja składników sprawiają, że są one niezastąpionym dodatkiem do obiadów, a także samodzielną przekąską. Sekretem każdej sałatki są odpowiednio dobrane, świeże składniki oraz przyprawy, które podkreślają smak i aromat dania.
2017-04-03
Już od połowy kwietnia na sklepowych półkach pojawi się Przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek 185 ml w nowym opakowaniu. Zmiana dotyczy zarówno kształtu butelki, zamknięcia jak i szaty graficznej!
2017-03-20
Powoli zbliża się Wielkanoc, a co za tym idzie – warto pomyśleć o skomponowaniu odpowiedniego menu na świąteczne dni.

Strony

YouTube Link