Aktualności

2018-04-19
Grill to nie tylko kiełbaski i karkówka. Znakomitym pomysłem na danie z rusztu są także ryby. Pstrąg, dorsz czy halibut z grilla to prawdziwe rarytasy! To również znakomita alternatywa dla pieczenia ryb w piekarniku czy smażenia na patelni. Grillowane ryby trzeba jednak koniecznie odpowiednio przyprawić.
2018-04-18
Pogoda za oknami zaczyna sprzyjać spotkaniom przy grillu. Dlatego warto już teraz poznać kilka inspiracji na przysmaki z rusztu! Obok kiełbasek, karczku czy żeberek nie może też zabraknąć kolorowych dodatków. Zwłaszcza sałatek, ziemniaczków i sosów.
2018-04-03
Zapach wiosny to nie tylko kwiaty, ale i warzywa, które kuszą w lokalnych warzywniakach, na targowiskach i lokalnych straganach. Koniecznie już dziś wzbogaćmy naszą dietę kolorowymi warzywami.
2018-04-03
Łatwość przyrządzania sałatek oraz praktycznie dowolna kompozycja składników sprawiają, że są one niezastąpionym dodatkiem do obiadów, a także samodzielną przekąską. Sekretem każdej sałatki są odpowiednio dobrane, świeże składniki oraz przyprawy, które podkreślają smak i aromat dania.
2018-03-12
Już od lat niezastąpionym elementem wielkanocnego stołu są jaja na twardo. Chociaż w każdym domu serwowane są w nieco innej formie i mają inny smak, to łączy je wspólny mianownik: są uwielbianym i obowiązkowym składnikiem świątecznego stołu, na którym pojawiają się zaraz obok specjalnie przygotowywanego na tą okazję – pasztetu oraz kremu chrzanowego.
2018-03-01
Powoli zbliża się Wielkanoc, a co za tym idzie – warto pomyśleć o skomponowaniu odpowiedniego menu na świąteczne dni.
2018-02-28
Wiosenny powiew nowości w asortymencie Kucharka. Na półkach pojawiła się już nowa Przyprawa do potraw w płynie ze zmienioną recepturą i opakowaniem.
2018-02-15
W mroźne dni marzymy o rozgrzewających posiłkach. Zimą szczególnie mięsa duszone, i smażone oraz pieczenie najlepiej smakują polane gęstymi, aromatycznymi sosami.
2018-01-28
Od lutego w sprzedaży dostępna jest Przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek - 15% GRATIS 
2017-12-27
W czasie karnawałowych spotkań i zabaw na stole nie powinno zabraknąć smacznych przekąsek, finezyjnych przystawek i wyjątkowych dań głównych. Warto zrezygnować z dużych i treściwych porcji na rzecz nieco mniejszych, ale za to o niepowtarzalnym smaku.

Strony

YouTube Link