Gulasz w cieście

2014-07-02

Gulasz w cieście

Składniki dla 4 osób:

  • 50 dag mięsa cielęcego bez kości
  • 50 dag ziemniaków
  • 1 cebula (8dag)
  • 1 łyżka Oregano Prymat
  • 1 łyżeczka Przyprawy uniwersalnej do potraw Kucharek
  • 20 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Mięso i ziemniaki pokroić w kostkę, oprószyć Przyprawą Kucharek, zalać wodą i gotować 25 minut. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, przełożyć mięso i ziemniaki, dodać pokrojoną w piórka cebulę, posypać oregano, doprawić Kucharkiem i na wierzchu położyć rozwałkowane ciasto francuskie. Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, posmarować rozmąconym jajkiem i zapiekać przez 20 minut w temp. 180°C, aż się zarumieni. 
Podawać z surówką sezonową.

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link