Grillowana pierś z kurczaka

2014-07-16

Grillowana pierś z kurczaka

Składniki dla 4 osób:

400 g filetów z piersi kurczaka

 

Marynata:

2 kostki Rosół z kury Kucharek

Oliwa

 

Sałatka:

2 główki podzielonych na różyczki brokułów

1 pokrojona w wiórki czerwona cebula

½ szklanki prażonych migdałów

½ szklanki prażonych orzechów nerkowca

100 g pokrojonego w kostkę sera feta

2 łyżki sparzonych rodzynek sułtańskich

 

Sos:

1 op. Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat przygotowany zgodnie z opisem na opakowaniu

1 łyżka Musztarda delikatesowa Prymat

1 łyżka miodu 

 

Sposób przygotowania:

Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka zalać marynatą i odstawić na 2 godziny do lodówki. Kurczaka zgrillować lub usmażyć na patelni grillowej.

Wszystkie składniki sosu greckiego dokładnie zmiksować i doprawić do smaku.

Brokuły zalać gorącą wodą, odstawić na 2 minuty, a następnie przelać zimną wodą.

Brokuły, rodzynki, migdały, orzechy i cebulę wymieszać z sosem greckim, posypać serem feta i podawać z aromatyczną piersią kurczaka.   

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link