Duszona fasola z bekonem i zieloną papryką

2014-07-08

Duszona fasola z bekonem i zieloną papryką

Składniki dla 4 osób:
  • 400 g ugotowanej białej fasoli
  • 200 g pokrojonego w kostkę boczku
  • 100 g pokrojonej w kostkę kiełbasy wiejskiej
  • 1 pokrojona w kostkę zielona papryka
  • 2 pokrojone w kostkę cebule
  • 3 wyciśnięte ząbki czosnku
  • 200 ml pokrojonych w kostkę pomidorów pelati
  • 200 ml Rosołu z kury Kucharek
  • 1 łyżka Przyprawy uniwersalnej do potraw Kucharek
  • 1 mały pęczek posiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

W dużym rondlu usmażyć boczek i kiełbasę, dodać cebulę, paprykę i czosnek. Następnie dodać fasolę, wlać rosół i pomidory, ugotować i doprawić do smaku Przyprawą Kucharek. Przed podaniem obficie posypać świeżo siekaną natką pietruszki.  

 
<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link