Aromatyczny sos do potraw z grilla

2014-07-03

Aromatyczny sos do potraw z grilla

 

Składniki dla 4 osób:

  • 2 łyżki Musztardy kremskiej Prymat
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • ½ szklanki Rosołu z kury Kucharek
  • 1 posiekana w kosteczkę mała cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka Przyprawy uniwersalnej do potraw Kucharek
  •  

Sposób przygotowania:

W misce połączyć oliwę, musztardę, miód, ocet winny i Rosół z kury, wymieszać aby powstała jednolita emulsja. Do tak przygotowanego sosu dodać cebulę i posiekaną natkę pietruszki, doprawić Przyprawą Kucharek. To idealny sos do potraw z grilla.

 
<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link