Aromatyczna zupa z borowikami

2014-09-02

Aromatyczna zupa z borowikami

Składniki dla 4 osób:

  •  200 g podudzi z kurczaka bez kości
  • olej do smażenia
  • 750 ml Rosołu warzywnego Kucharek
  • 2 łyżki Włoszczyzny suszonej Kucharek
  • 2 łyżki pomidorów suszonych
  • 1 cebula
  • 100 g borowików
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 2-3 łyżki Przyprawy do flaków Prymat
  • 1 łyżka masła 

 

Sposób przygotowania:
Borowiki ugotować i odstawić do ostygnięcia. Podudzia z kurczaka pokroić w paski, obsmażyć na oleju i zalać rosołem warzywnym Kucharek. Dodać włoszczyznę, pomidory pokrojone w paski i zagotować. Cebulę pokroić w piórka, borowiki w plastry, a następnie zeszklić razem na maśle z przyprawą do flaków. Całość dodać do wywaru i wymieszać. Gotową zupę zabielić śmietaną. 
 

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link