Aromatyczna pierś z kurczaka z suszonymi grzybami

2014-07-10

Aromatyczna pierś z kurczaka z suszonymi grzybami

Składniki dla 4 osób:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1 łyżka Przyprawy do kurczaka Prymat
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 20 g suszonych grzybów
  • 100 ml Bulionu grzybowego Kucharek
  • 100 ml śmietany 30%
  • ½ łyżeczki Gałki muszkatołowej Prymat
  • Przyprawa do potraw Kucharek do smaku

 

Sposób przygotowania:
Grzyby gotować ok. 60 minut. Piersi z kurczaka oczyścić, naciąć od góry, natrzeć przyprawą do kurczaka, oprószyć mąką i usmażyć na oliwie z obu stron. Cebule pokroić w kostkę, czosnek i ugotowane grzyby w paski i podsmażyć na oliwie z masłem. Całość zalać Bulionem grzybowym Kucharek i wywarem z gotowania grzybów (100 ml), zagotować. Dodać piersi z kurczaka, śmietanę, doprawić do smaku i gotować do momentu zgęstnienia sosu. 

<< Wstecz
Drukuj
YouTube Link