Sekrety polskiej kuchni

Czarne i zielone oliwki, pomidory suszone oraz kapary to najlepsze i najszlachetniejsze smaki kuchni śródziemnomorskiej. Pełne słońca i aromatu nadadzą wykwintny charakter wielu potrawom.

Sprawdź nasze produkty

Aktualności

Pyszne polskie zupy

W tradycyjnej kuchni polskiej olbrzymią rolę odgrywają zupy – zwyczajowo stanowią pierwsze danie bez którego wielu z nas nie wyobraża sobie obiadu. Jednak zupy polskie to nie tylko rosół, grzybowa czy żurek.

Przetwory i wekowanie

Przygotowywanie przetworów na zimę warto zacząć już w lecie i kontynuować jesienią, gdy pojawią się soczyste gruszki i okazałe dynie. Jak zagotować słoiki i przeprowadzić wekowanie, by zabezpieczyć zawartość?

Podróż sentymentalna: menu na imieniny cioci

Moda na imieninowe przyjęcia w gronie rodziny i przyjaciół zdecydowanie nie minęła. Wciąż chętnie organizujemy spotkania, na których rozmawiamy z najbliższymi, koniecznie przy suto zastawionym stole.

Treściwie o sztuce marynowania mięsa

Marynowanie mięsa sprawia, że dania z grilla stają się odpowiednio kruche, a jednocześnie zachowują naturalną soczystość. Sprawdź, jak przygotować marynatę do karkówki na grilla oraz jak przyrządzić łagodną zalewę do mięsa dla dzieci.