Aktualności

Rozgrzewające obiady z Kucharkiem

Rozgrzewające obiady z Kucharkiem

W chłodne dni marzymy o rozgrzewających posiłkach. Jesienią i zimą szczególnie mięsa duszone, smażone oraz pieczenie najlepiej smakują polane gęstymi, aromatycznymi sosami. Trudno wyobrazić sobie mięso obiadowe bez sosu, który stanowi idealne uzupełnienie posiłku. Klasyczna pieczeń i tłuczone ziemniaki lub kasza polane gęstym, pełnym smaku...

Sałatki – jak szybko je przyrządzić?

Sałatki – jak szybko je przyrządzić?

Łatwość przyrządzania sałatek oraz praktycznie dowolna kompozycja składników sprawiają, że są one niezastąpionym dodatkiem do obiadów, a także samodzielną przekąską. Sekretem każdej sałatki są odpowiednio dobrane, świeże składniki oraz przyprawy, które podkreślają smak i aromat dania. Sosy na bazie rozkruszonej Kostki rosołowej lub Przyprawy Kucharek...

Przyprawiamy wiosnę

Przyprawiamy wiosnę

Zapach wiosny to nie tylko kwiaty, ale i warzywa, które kuszą w lokalnych warzywniakach, na targowiskach i lokalnych straganach. Koniecznie już dziś wzbogaćmy naszą dietę kolorowymi warzywami. Wiosną wszystko smakuje inaczej – intensywniej. W sklepach pojawiają się nowalijki, których zapach przyprawia o zawrót głowy. Nic...

Aromatyczne ryby prosto z rusztu

Aromatyczne ryby prosto z rusztu

Grill to nie tylko kiełbaski i karkówka. Znakomitym pomysłem na danie z rusztu są także ryby. Pstrąg, dorsz czy halibut z grilla to prawdziwe rarytasy! To również znakomita alternatywa dla pieczenia ryb w piekarniku czy smażenia na patelni. Grillowane ryby trzeba jednak koniecznie odpowiednio przyprawić. ...

Grill ze Smakiem Natury

Grill ze Smakiem Natury

Robi się coraz cieplej, a wraz z ładniejszą pogodą rozpoczyna się długo wyczekiwany sezon na  grillowanie! Polacy uwielbiają spędzać czas z rodziną i znajomymi przy ruszcie. Impreza grillowa to nie tylko okazja do zjedzenia różnych przysmaków: kiełbasek, karkówki, boczku, ale także do spędzenia czasu z...

Menu na Wielkanoc

Menu na Wielkanoc

Powoli zbliża się Wielkanoc, a co za tym idzie – warto pomyśleć o skomponowaniu odpowiedniego menu na świąteczne dni. Na pewno na naszych stołach muszą znaleźć się jajka. Można je przyrządzić na wiele sposobów. Najprostszym jest podanie jaj ugotowanych na twardo w miskach, tak żeby siedzący...

Tradycyjne trio na świątecznym stole

Tradycyjne trio na świątecznym stole

Już od lat niezastąpionym elementem wielkanocnego stołu są jaja na twardo. Chociaż w każdym domu serwowane są w nieco innej formie i mają inny smak, to łączy je wspólny mianownik: królują obowiązkowo na świątecznym stole, na którym pojawiają się zaraz obok specjalnie przygotowywanego na tę...